Confidențialitatea personală

Informații despre modul în care Orkla prelucrează datele personale și dreptul de a accesa aceste date.

Orkla este un grup de companii care produc bunuri pentru consumatori în diverse locații. Companiile românești Orkla își asumă responsabilitatea pentru prelucrarea datelor dvs. personale, iar noi promitem să gestionăm întotdeauna aceste date în deplină siguranță.

Scopul prelucrării datelor dvs. personale

Scopul pentru care folosim datele personale și tipul de date personale utilizate vor fi specificate sau clarificate în cadrul contactelor avute cu noi. De obicei, Orkla prelucrează date cu caracter personal pentru a gestiona solicitările de la dvs. sau pentru a vă oferi un serviciu sau un produs pe care l-ați solicitat, însă scopul este, de asemenea, cel de a comunica mai bine cu dvs. și de a ne îmbunătăți produsele, serviciile sau sectorul de marketing.

Parametri pentru prelucrarea datelor personale

Noi procesăm datele personale în cadrul parametrilor legilor și reglementărilor aplicabile în România. Temeiul juridic se referă la faptul că

  • prelucrarea este necesară pentru a încheia un acord cu dvs., pentru a îndeplini sarcini înainte de un astfel de acord sau pentru ca Orkla să-și îndeplinească obligațiile legale.
  • ne-ați dat acordul explicit pentru un anumit tip de prelucrare, ca de exemplu, abonarea la newsletter.
  • Orkla are un interes legitim pentru o formă de utilizare pe care presupunem că o veți considera acceptabilă, de exemplu, contactul cu noi. Acest lucru este important în trei tipuri de situații:
    • Dacă v-ați dat acordul pentru a primi oferte sau newsletter de la Orkla, vom putea să personalizăm astfel de comunicări pentru a viza publicitatea considerată relevantă de către beneficiari.
    • Dacă v-ați dat acordul pentru a primi oferte sau buletine informative de la Orkla, putem utiliza adresa dvs. de e-mail și detaliile de contact cu scopul de a adapta afișarea reclamelor pentru dvs. sau alte persoane pe site-uri ale terțelor părți (de exemplu, Facebook).
    • Dacă v-ați conectat în calitate de utilizator la unul dintre magazinele online Orkla, aveți produse în coșul dvs. de cumpărături și nu ați finaliza comanda sau nu v-ați deconectat, putem stoca informațiile despre coșul de cumpărături și vă vom trimite ulterior un e-mail care vă amintește despre conținutul coșului.

Aveți posibilitatea de a vă opune unei astfel de utilizări a datelor dvs. personale, dacă doriți.

Ștergerea și anonimizarea

Vom șterge datele personale după ce am procesat înștiințarea dvs., am executat contractul sau am respectat obligațiile legale. Datele pe care le folosim în scopuri de marketing vor fi șterse dacă ne solicitați să facem lucrul acesta contactându-ne, așa cum se indică mai jos, pe paginile noastre de utilizator (“My page” – “Pagina mea” sau pagini similare) sau cu ajutorul link-urilor din e-mailurile noastre către dumneavoastră.

Ca o alternativă la ștergere, putem elimina informațiile de identificare din datele dvs. personale, astfel încât respectivele datele să nu mai aibă legătură cu dvs. (anonimizare). Putem folosi astfel de informații anonime în arhiva noastră cu experiențe pentru a realiza analize și statistici, pentru a adapta, a stimula marketingul și a dezvolta produsele Orkla conform dorințelor și nevoilor consumatorilor.

Stocarea datelor cu caracter personal

Datele personale vor fi stocate pe serverele Microsoft din Europa. În cazul în care furnizarea de către Microsoft a accesului temporar la sistemele în care sunt stocate aceste date în alte țări este considerată relevantă, de exemplu pentru corectarea erorilor, protecția satisfăcătoare a datelor cu caracter personal este garantată prin acordul standard UE și/sau prin Scutul de confidențialitate UE/SUA. Dacă doriți să aveți o copie a acestora, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa privacy@orkla.no.